Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

Women’s World Car of the Year” je nagrada koja je nedavno dodijeljena automobilua za izbor ko prima nagradu biraju žene iz 43 različite zemlje sa pet kontinenata. Nakon glasanja u dva kruga jedno auto je odnijelo pobljedu najboljeg automobila u 2023 na osnovu mišljenja ove 43 žene, od ukupno 59 automobila koji su uzeti u obzir. Auto koje su žene odabrale je Kia Niro.

Ali auta su se birali u šest odvojenih kategorija nakon početnog kruga glasovanja. Kia Niro je proglašena kao najbolji gradski automobil, dok je Jeep Avenger osvojio titulu najboljeg terenca za porodicu. Citroën C5 X je proglašen najboljim velikim automobilom, a najboljim velikim SUV-om proglašen je Nissan X-Trail. Audi RS 3 je proglašen za najbolji sportski automobil, a za najbolji 4×4/Pick-up izabran je Ford Ranger. U sljedećem krugu između pobjednika u svakoj kategoriji izabran je ukupni pobjednik nagrade koja se dodjeljuje isključivo ženama.

Ove godine žene su imal baš težak zadatak da izaberu pobjednika među ovim finalistima izjavila je Marta Garcia, izvršna predsjednica WWCOTY-ja,. .

Postoji mnoštvo priznanja koja se mogu dodijeliti pobjedniku


Tijekom žestokog rivalstva, Kia Niro je izašao kao pobjednik. Novinarke koje su bile dio procesa odabira obasule su vozilo divljenjem i pozitivnim povratnim informacijama.

Elana Scherr, osoba iz Sjedinjenih Američkih Država, pohvalila je Kia Niro kao vozilo koje ima sve i zaslužuje priznanje. S obiljem izbora pogonskih sklopova, elegantnim i modernim dizajnom, tehnologijom jednostavnom za korištenje, udobnim sjedalima i pristupačnom cijenom, Kia Niro se razlikuje od svojih moćnih konkurenata.

Sabrina Parant, stanovnica Belgije, izrazila je svoje divljenje Kiji i njihovim stalnim naporima da je impresioniraju.

Nakon uspjeha modela EV 6 i Sportage, Kia Niro pruža svestrano vozilo koje se može pohvaliti privlačnim dizajnom, visokom kvalitetom i luksuzom te raznim opcijama motora koji zadovoljavaju potrebe svih vozača. Prostrano i tehnološki napredno Interijer je posebno vrijedan pažnje. Radi se o vozilu koje ima sve kvalitete potrebne da zadovolji svakog vozača“, napomenula je.

Jil McIntosh iz Kanade opisala je Kia Niro kao vozilo koje pruža praktičnu unutrašnjost, impresivne vozne performanse i niz mogućnosti pogona. Nadalje, vozilo dolazi s povoljnom cijenom, što ga čini izvrsnom opcijom za svakodnevna putovanja na posao.

Prema nizozemskom sucu Odielu Menninku, novi model Kia Niro slijedi isti recept za uspjeh kao i njegov prethodnik, nudeći opcije za motor s unutarnjim izgaranjem (od hibrida do plug-in hibrida) i potpuno električnu varijantu. Prvi model Niro bio je trijumf bez premca u Nizozemskoj sve do posljednje godine proizvodnje, a ažurirana verzija opravdala je očekivanja. Mennink je primijetio da je noviji model sofisticiraniji, elegantniji, suvremeniji i učinkovitiji, s nešto prostranijom unutrašnjošću.

Sudac Renuka Kirpalani, indijski sudac, okarakterizirao je Niro kao isplativ kompaktni automobil koji nudi sve potrebne karakteristike za gradski automobil. U međuvremenu, Petra Mühr iz Austrije pohvalila je Nirovu praktičnost, stil, učinkovitost i prostranost, ustvrdivši da je riječ o automobilu koji je u tijeku s veličinom, dizajnom i upravljanjem.

Izraz “ekološki prihvatljivo” često se koristi za opisivanje praksi, proizvoda i rješenja koja se smatraju ekološki prihvatljivima i odgovornima. To znači da nisu štetni za okoliš niti doprinose onečišćenju i klimatskim promjenama. To također podrazumijeva da su dugoročno održivi i da promiču očuvanje prirodnih resursa.
Giovanna Alvarado, porijeklom iz Perua, opisala je jedno hibridno vozilo kao jedno od najiznimnijih u pogledu performansi i dinamike. Solveig Grewe, stanovnik Njemačke, primijetio je da automobil nije samo praktičan i prostran, već nudi i niz opcija ekološkog pogona, uključujući HEV, PHEV i BEV, od kojih svi imaju impresivno niske stope potrošnje.

Tijekom izjave, Alix Capper-Murdoch, predstavnica i Republike Cipar i Turske Republike Sjeverni Cipar, izrazila je svoju entuzijastičnu preporuku za određeno vozilo. Kia Niro, rekla je, nudi golem izbor sigurnosnih značajki, produženo jamstvo i moderniziranu unutrašnjost koja je i ekspanzivna i tehnički potkovana. Teško je zamisliti da se bilo koji roditelj ne osjeća sigurnim dok prevozi svoju djecu ovim automobilom.

Pobjednica je proglašena točno u ponoć 8. ožujka po novozelandskom vremenu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Od početka izbora WWCOTY 2009., sve glasove je ovjeravao revizor koji se nalazi u Aucklandu, Novi Zeland, točnije Grant Thornton. Njihova je odgovornost provjeriti rezultate ovog natjecanja.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Chevrolet Trailblazer 2024 review

Neki crossoveri su dizajnirani da budu ugodni za vožnju,...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...