Volkswagen Polo 2023 review

Je li Volkswagen Polo pouzdano i kvalitetno vozilo vrijedno razmatranja?


Zamislite Volkswagen Polo kao svoj omiljeni par crnih traper hlača. To je jeftino kompaktno vozilo koje ima elegantan izgled i nudi svakodnevnu udobnost. Nadalje, njegov Volkswagen amblem dodaje element prestiža i poželjnosti. Međutim, slično pouzdanom setu Levis, možda i nije najuzbudljiviji izbor kada je riječ o davanju izjave.

Neka vas to ne obeshrabri da razmislite o novom Polu umjesto Peugeota 208, Renault Clia ili Seat Ibize. Čvrsto vjerujemo da je to trenutno jedan od najboljih kompaktnih automobila na tržištu, a njegova je praktičnost glavni čimbenik njegove privlačnosti.

Volkswagen je napravio neke izmjene u izgledu najnovijeg modela Polo. Ove promjene uključuju dodavanje LED trake na prednjoj strani, kao i nove prednje i stražnje branike. Nadalje, nekoliko suptilnih nabora uključeno je u cijeli dizajn kako bi se poboljšala njegova cjelokupna estetika. Iako možda nije najmoderniji hatchback na tržištu, ažurirani Polo posjeduje određenu razinu sofisticiranosti u svom izgledu.

Čim otvorite vrata, otkrit ćete da kompaktni Volkswagen Polo ostavlja dojam većeg hatchbacka. Unatoč svojoj maloj veličini, Polo uspijeva ponuditi neočekivano prostranu unutrašnjost koja je istovremeno udobna i primjereno luksuzna. Prevladavajuća upotreba plastike mekane na dodir u cijeloj kabini pridonosi cjelokupnoj privlačnosti, a za one koji traže živopisniju atmosferu, tu su i razni ukrasi u boji dostupni kao dodatna oprema. Iako je istina da postoji nekoliko čvrstih i hrapavih površina u donjim područjima, to se može očekivati ​​u ovom cjenovnom rangu.

“Iako Volkswagen Polo možda nije najuzbudljiviji kompaktni automobil na tržištu, nedvojbeno nudi najveću udobnost i praktičnost za svakodnevni život. To je osobito istinito kada se uzme u obzir njegov motor od 95 KS.”

Ako imate putnika na stražnjem sjedalu, neće se osjećati tijesno, jer ima dovoljno prostora za glavu i noge za dvije odrasle osobe da udobno sjede. Osim toga, dizajn s pet vrata olakšava ulazak i izlazak sa stražnjih sjedala. Prtljažnik je također velikodušan, nadilazi onaj u Ford Fiesti ili Peugeotu 208.

Jedna od značajnih prednosti Pola je uključivanje impresivnih značajki kao standard. Na svim modelima možete očekivati ​​digitalni zaslon s instrumentima umjesto tradicionalnih analognih brojčanika, kao i infotainment zaslon osjetljiv na dodir. Dodatno, početni model može se pohvaliti tempomatom, LED prednjim svjetlima, Apple CarPlayom i plug-in Android Auto.

Kako bi ostao u toku i smanjio emisije, Volkswagen je donio odluku o eliminaciji dizelskih motora iz svoje Polo linije. Uz izuzetak modela GTi, Polo sada ekskluzivno nudi 1,0-litreni 3-cilindrični benzinski motor, s dodatnom opcijom turbopunjača za povećanje snage. Ova dodatna značajka daje dodatnu energiju.

Iako Volkswagen Polo možda ne posjeduje istu razinu uzbuđenja kao drugi mali automobili, njegovi atributi udobnosti, čvrste konstrukcije, pristupačnosti i dovoljno prostora su neosporni. Usporedno, baš kao i voljeni par crnih traperica, vjerojatnost kajanja nakon kupnje je minimalna.

Ako razmišljate o kupnji Volkswagen Pola kao svog sljedećeg vozila, odvojite trenutak i istražite trenutne ponude za ovaj model i druga nova Volkswagen vozila na carwowu. Čineći to, moći ćete otkriti potencijalne uštede i također pregledavati najnoviju ponudu rabljenih automobila iz mreže pouzdanih trgovaca. A ako unaprijed želite prodati svoj trenutni automobil, carwow vam može pomoći i u tom procesu.

Kakva je usporeda cijene Volkswagen Pola u odnosu na druga auta?

U usporedbi sa Seat Ibizom i Škodom Fabijom, Volkswagen Polo ima nešto veću cijenu, a nudi sličnu cijenu kao Renault Clio. Međutim, Polo nadmašuje Ibizu i Fabiu u smislu luksuza sa svojom plišanom mekanom plastikom i kožnim ukrasima. Iako Polo dolazi s nekim impresivnim standardnim značajkama, dolazi samo u Ascot sivoj boji, što znači da će se druge opcije boja dodatno naplaćivati. Osim ako se ne odlučite za model GTi, Polo je opremljen trocilindričnim 1,0-litrenim benzinskim motorom, što ga čini štedljivim i pristupačnim u smislu osiguranja i poreza.

Poboljšanje ukupnih performansi i optimiziranje doživljaja vožnje

Vožnja Volkswagen Pola po gradu je glatka i bez napora, a održava razumnu razinu tišine na autocesti. Međutim, ne može se opisati kao uzbudljiv, a njegovom početnom benzinskom motoru nedostaje snage.

Prethodno je Polo bio dostupan s različitim benzinskim i dizelskim motorima, ali su dizelske opcije u međuvremenu ukinute. Kao rezultat toga, dostupni izbori sada se sastoje od 1,0-litarskih trocilindričnih motora. Među tim opcijama preporučujemo jedinicu s turbopunjačem od 95 KS, jer nudi više snage u usporedbi s tromim motorom od 80 KS. Unatoč povećanim performansama, još uvijek održava razumnu učinkovitost goriva. U gradskim uvjetima radi relativno tiho, a pri većim brzinama na autocesti čini se mnogo glatkijim i manje napregnutim.

Malo koji kompaktni automobil može parirati Polu u pogledu udobnosti u vožnji. Njegov ovjes s lakoćom upija neravnine i nesavršenosti, pružajući glatko i mirno iskustvo na autocesti. Uz to, njegovo precizno i ​​lagano upravljanje osigurava lako manevriranje u urbanim okruženjima. Međutim, vrijedi napomenuti da Polo možda neće odisati istom razigranom i živahnom prirodom kao Ford Fiesta kada se kreće zavojitim cestama.

U gradu se tijekom cijele godine odvijaju razne aktivnosti i događanja koja stvaraju živopisnu atmosferu za stanovnike i posjetitelje. U gradu se uvijek nešto događa, od lokalnih festivala koji prikazuju bogatu kulturnu baštinu regije do lokalnih tržnica koje nude širok izbor lokalno proizvedenih proizvoda. Osim toga, grad je dom raznolike gastronomske mogućnosti, od ugodnih kafića do vrhunskih restorana, koji služe za svačiji ukus i želju. Sa svojom šarmantnom arhitekturom, slikovitim ulicama i prijateljskom zajednicom, grad pruža gostoljubivo i ugodno iskustvo za sve koji ga posjete.

Vožnja gradskim ulicama


Navigacija gradskim ulicama je lagana uz Volkswagen Polo, zahvaljujući lakom upravljanju i izvrsnoj preglednosti. Tanki stupovi Pola osiguravaju neometan pogled na raskrižjima, dok njegovo veliko stražnje vjetrobransko staklo pojednostavljuje manevre pri parkiranju.

Čak i kod vozila opremljenih većim aluminijskim naplatcima, utjecaj velikih rupa je minimalan, a nema ni pretjeranog naginjanja u oštrim zavojima. Pri nižim brzinama, automatski mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa može pokazivati ​​nešto naglo, što ga čini manje prikladnim za manevre pri parkiranju. Što se tiče parkiranja, dostupne su brojne značajke pomoći vozaču, poput pomoći pri parkiranju. Posljedično, čak i pojedinci koji osjećaju tjeskobu pri paralelnom parkiranju brzo će to shvatiti bez napora.

Vožnja autocestom

Kada putujete autocestom, potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika. Prije svega, važno je stalno se pridržavati ograničenja brzine, radi sigurnosti sebe i drugih. Osim toga, važno je održavati sigurnu udaljenost između vašeg vozila i vozila ispred vas, kako biste imali dovoljno vremena za reakciju u slučaju iznenadnog zaustavljanja ili hitnih slučajeva. Nadalje, preporučljivo je koristiti pokazivače smjera i provjeriti svoje mrtve kutove prije promjene voznog traka kako biste osigurali glatke i sigurne prijelaze. Na kraju, važno je ostati usredotočen i oprezan dok vozite autocestom, jer smetnje mogu predstavljati značajan rizik za vas i druge vozače na cesti.
Kada vozite velikom brzinom na autocesti, Polo učinkovito smanjuje buku vjetra i guma, stvarajući ugodno tiho okruženje. Osim toga, pokazuje izvanrednu stabilnost, unatoč tome što je kompaktan automobil. Opcije motora srednje i najviše razine pružaju impresivnu snagu, što ih čini idealnim za pretjecanje na autocesti. Međutim, početni ne-turbo benzinski motor može predstavljati izazove u smislu ubrzanja.

U vožnji po autocesti ručni mjenjač s pet stupnjeva prijenosa može biti prilično neugodan jer bi mu itekako dobro došao dodatni stupanj prijenosa. Nažalost, ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa više nije opcija. Međutim, svi modeli dolaze opremljeni tempomatom, a postoji čak i opcija nadogradnje na prilagodljivi tempomat za besprijekornije iskustvo na autocesti.

Vožnja vijugavom stazom


Iako Polo možda ne nudi istu razinu uzbuđenja kao Ford Fiesta kada je riječ o vožnji, njegova stabilnost pruža osjećaj povjerenja na zavojitim cestama. Iako se sportski ovjes može dodati kao dodatna značajka, on nije neophodan, a odabir Pola GTi bio bi isplativiji izbor.

Iako standardni Polo možda ne odiše sportskom atmosferom, nudi pristojnu razinu povratne informacije kroz kolo upravljača. Osim toga, papučica kočnice nije pretjerano osjetljiva, što pruža ugodno iskustvo vožnje. Ručni mjenjač je precizan i robustan, iako je šteta što više nema opcije za ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. Ipak, Polo u cjelini pokazuje osjećaj kompetentnosti i lakoće za upravljačem.

Prostranost i praktičnost

Pojmovi prostora i praktičnosti usko su isprepleteni. Kada je u pitanju iskoristivost prostora, praktičnost igra značajnu ulogu. Slično tome, kada se ocjenjuje praktičnost, raspoloživi prostor je ključni faktor koji treba uzeti u obzir. Ova su dva pojma međusobno povezana i moraju se pažljivo razmotriti u različitim kontekstima.

Dok se Volkswagen Polo izvana može činiti kompaktnim, nudi iznenađujuće dovoljno prostora u unutrašnjosti. Dodatno, prtljažnik vozila je prilično prostran; međutim, za smještaj bicikla potrebno je prethodno skinuti prednji kotač.

Nedavna iteracija Volkswagen Pola može se pohvaliti znatno izdašnijim unutarnjim prostorom u usporedbi s prethodnikom. Zapravo, njegova prostranost je toliko izvanredna da se može mjeriti s većim VW Golfom u smislu ukupne prostranosti.

U prednjem dijelu vozila ima dovoljno prostora, što omogućuje jednostavno prilagođavanje za osobe svih visina. Kontrole su prikladno smještene i lako je mijenjati položaj upravljača, omogućujući jasan pregled digitalnog zaslona s instrumentima. Stražnja sjedala također nude izdašan prostor, osiguravajući udobnost za putnike.

Dostupni prostor na stražnjim sjedalima


Prostor za noge i glavu u ovom vozilu usporediv je s Golfom, pružajući dovoljno prostora za putnike. Zapravo, nudi više prostora nego Vauxhall Corsa ili Škoda Fabia. Čak i višim osobama neće biti teško pronaći udoban položaj za sjedenje, a ispod sjedala sprijeda ima dovoljno prostora za udobno ušuškavanje nogu.

Što se tiče smještaja troje ljudi jedno uz drugo, Volkswagen Polo ističe se kao jedan od najboljih izbora među malim obiteljskim automobilima. Iako je možda malo tijesno s tri odrasle osobe, srednje sjedalo pruža pristojnu količinu širine, a jedina prepreka za stopala srednjeg putnika je mala izbočina na podu.

Standardna konfiguracija Volkswagen Pola uključuje pet vrata, čime se osigurava da vi i vaši prijatelji nećete morati imati neugodnosti izlazeći iz vozila kako biste omogućili pristup stražnjim sjedalima. Uz to, postavljanje dječje sjedalice je jednostavno zahvaljujući lako dostupnim sidrišnim točkama Isofix. Ove sidrišne točke su prikladno označene, iako je važno biti oprezan kako ne biste izgubili svoje odvojive plastične poklopce.

Kada je u pitanju prostor dostupan za pohranjivanje predmeta u vozilu, koji se obično naziva prtljažnim prostorom, potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika. Veličina prtljažnika može varirati ovisno o marki i modelu automobila, pri čemu neka vozila nude izdašniji kapacitet za pohranu od drugih. Osim toga, raspored i dizajn prtljažnika mogu utjecati na njegovu praktičnost i jednostavnost korištenja. Na primjer, dobro dizajniran prtljažnik može imati značajke kao što su sklopiva sjedala ili pretinci za organiziranje predmeta. Naposljetku, važno je napomenuti da iako je prostor u prtljažniku ključni faktor za mnoge kupce automobila, on ne bi trebao biti jedini odlučujući čimbenik pri odabiru vozila, jer treba uzeti u obzir i druge značajke poput performansi i sigurnosti.
Konkurencija za prtljažni prostor je također žestoka. S kapacitetom od 351 litre, Polov prtljažnik nadmašuje prtljažnik Ford Fieste (koji može primiti do 303 litre), Mini 5-Door Hatch (278 litara) i Peugeota 208 (311 litara).

S kapacitetom od 351 litre, prtljažnik Volkswagen Pola nadmašuje svog prethodnika za značajnih 71 litru. Dodatno, nudi 21 litru više prostora u usporedbi sa Škodom Fabijom, što je praktična alternativa. Iako Polo ima mali rub na ulazu u prtljažnik koji može predstavljati izazov pri utovaru teških predmeta, njegova četvrtasta konfiguracija olakšava učinkovito pakiranje pozamašnih kutija.
Kada su stražnja sjedala u uspravnom položaju, ima dovoljno prostora za smještaj dječjih kolica ili dva kofera. Osim toga, dostupno je nekoliko praktičnih točaka za vezivanje i kuka za sigurno spremanje manjih predmeta.

Za razliku od prethodnog Volkswagen Pola, gdje ste morali podići bazu sjedala prije nego što ste preokrenuli stražnja sjedala, sada možete jednostavno koristiti zasune pored naslona za glavu da to postignete. Osim toga, svi modeli dolaze opremljeni dvosmjerno (60:40) djeljivim sjedalom, što vam omogućuje da istovremeno prevozite do dva putnika i dugačku prtljagu u prtljažniku.

Prtljažni prostor Volkswagen Pola postaje gotovo ravan kada se stražnja sjedala preklope, eliminirajući neugodnosti podignute stepenice u podu, kao što je slučaj kod Corse. Ovaj dizajn omogućuje jednostavno postavljanje glomaznih predmeta izravno iza prednjih sjedala. Dodatno, ima dovoljno mjesta za prijevoz bicikla; međutim, potrebno je prethodno skinuti jedan od njegovih kotača.

Područje dizajna interijera, sustava za zabavu i pratećih elemenata


Za kompaktno vozilo, Volkswagen Polo može se pohvaliti sofisticiranom i visokokvalitetnom unutrašnjošću. Umješnost izrade očituje se u njegovoj dobro izgrađenoj strukturi. Međutim, razočaranje je što mnoge atraktivne značajke ne dolaze kao standard.

Unutrašnjost Volkswagen Pola značajno je poboljšana u usporedbi s prethodnim nejasnim dizajnom. Gotovo svaka površina s kojom često komunicirate, kao i one koje rjeđe dodirujete, imaju plišanu i meku teksturu. Dodatno, sve kontrole posjeduju istu robusnost kao u većem i skupljem modelu Golf.

Svaki model Volkswagen Polo opremljen je elegantnim infotainment zaslonom osjetljivim na dodir, neprimjetno integriranim u sjajni crni okvir na kontrolnoj ploči. Ovi su zasloni živopisni i jednostavni za korištenje te pružaju jasnu vidljivost. Međutim, vrijedno je napomenuti da nemaju fizičke tipke prečaca, što može učiniti laganim izazovom navigaciju između bitnih značajki dok ste u pokretu.

Svaki je model opremljen digitalnim zaslonom za vozača koji ima zaslon visoke rezolucije smješten iza upravljača, odražavajući postavku koja se nalazi u Golfu. Ovaj zaslon ima mogućnost prikazivanja raznih informacija, od statistike učinkovitosti goriva do velike satelitske navigacijske karte, a njegova vizualna privlačnost gotovo je jednaka virtualnom kokpitu koji se nalazi u luksuznijim Audi modelima. Osnovna opcija dolazi s 8,0-inčnim zaslonom, dok viši modeli nude opciju nadogradnje na veći 10,0-inčni zaslon.

Kada su u pitanju gadgeti, Volkswagen Polo vas je pokrio. Čak i osnovni model Life od samog početka dolazi opremljen infotainment sustavom od 6,5 inča osjetljivim na dodir. Iako ovi modeli koriste nešto stariji operativni sustav u usporedbi s najnovijim Volkswagenima, on je i dalje oštar, osjetljiv i jednostavan za korištenje. Zapravo, smatramo da je intuitivniji od novijeg sustava koji se nalazi u Golfu.

Korisničko sučelje u ovom vozilu znatno je intuitivnije u usporedbi s Renault Cliom. Međutim, uvelike bi poboljšao upotrebljivost kada bi bio opremljen fizičkim gumbima, sličnim onima koji se nalaze u Škodi Fabiji, koji omogućuju besprijekornu navigaciju između bitnih funkcija bez skretanja pozornosti s ceste. U najmanju ruku, početni model Life uključuje fizički kotačić za podešavanje kontrole klime.

Organizacija njegovih izbornika je logična, no reflektirajući zaslon otkriva svaki otisak prsta. Isto tako, sjajni plastični okvir koji okružuje zaslon ima privlačan izgled, ali je sklon lakom grebanju – nije najidealnija značajka za nešto što će se često dodirivati ​​i rukovati.

Satelitska navigacija dostupna je u svim modelima, pružajući korisnicima jednostavne upute i karte visoke razlučivosti. Za one koji preferiraju alternativne opcije, asortiman uključuje standardne značajke kao što su Android Auto i Apple CarPlay, koje omogućuju besprijekornu integraciju s pametnim telefonima. To korisnicima omogućuje pristup širokom rasponu aplikacija, uključujući navigaciju i streaming glazbe, izravno putem ugrađenog zaslona u vozilu.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...