Volkswagen Passat 2020 review

Introdukcija

Kada je riječ o obiteljskim limuzinama srednje veličine, Honda Accord, Nissan Altima i Toyota Camry vladaju, ostavljajući ostatak konkurencije u prašini. Iako se ova kategorija može pohvaliti s nekoliko iznimnih vozila s izvanrednim značajkama, ona blijede u usporedbi s nadmoćnom prodajnom dominacijom ova tri diva. Kao dio ove skupine, nedavno ažurirani Volkswagen Passat 2020. suočava se s izazovnom teškom borbom.

U 2020. godini Volkswagen poduzima niz modifikacija prethodnog modela Passat. To uključuje obnovljeni vanjski dizajn, poboljšanja motora za povećanje okretnog momenta, uključivanje standardne opreme i poboljšani paket Car-Net povezanih usluga. Međutim, u svojoj srži, vozilo ostaje vjerno svojim korijenima kao prostrana i prilagodljiva limuzina za obitelji, oznaka koju nosi od 2012. godine.

Dostupne razine opreme obuhvaćaju niz opcija, uključujući S, SE, R-Line i SEL. Cijene ovih dodataka počinju s manje od 24.000 USD i idu do preko 32.000 USD. Ove cijene ne uključuju nikakve dodatne opcije ili pribor. U ovoj procjeni, J.D. Power ispitao je model Passat R-Line koji je bio opremljen dodatnom Aurora crvenom bojom i daljinskim pokretanjem motora. Ukupna cijena, uključujući odredišnu naknadu od 920 USD, bila je 30.206 USD.

Šta za njega kažu vlasnici

Kako bismo bolje razumjeli nalaze naše procjene Passata iz 2020., korisno je prvo steći uvid u demografiju onih koji kupuju ovo vozilo srednje veličine. Osim toga, razumijevanje primarnih aspekata koji su favorizirani, a koje ne vole vlasnici ovog automobila pružit će vrijedan kontekst za našu raspravu o rezultatima.

Na temelju istraživanja koje je proveo J.D. Power, utvrđeno je da su većina vlasnika Passata, otprilike 65%, muškarci. Taj je postotak nešto viši od prosjeka segmenta koji iznosi 63%. Nadalje, prosječna dob vlasnika Passata je 58 godina, nešto više od prosječne dobi od 54 godine za cijeli segment. Što se tiče prihoda, vlasnici Passata imaju srednji godišnji prihod kućanstva od 92.333 USD, što je više od prosjeka segmenta od 85.976 USD.

Čini se da reputacija Volkswagena za pružanje pristupačne njemačke dinamike vožnje utječe na proces donošenja odluka vlasnika Passata. Točnije, vlasnici Passata gotovo su dvostruko skloniji identificirati se kao kupci performansi u usporedbi s vlasnicima u segmentu automobila srednje veličine u cjelini (14% naspram 8%). Nadalje, veći postotak vlasnika Passata vjerojatno će se složiti da ih njihovi poznanici i voljeni doživljavaju kao osobe koje posjeduju veliko znanje o automobilima (67% prema 61%).

Vozači Passata skloni su dati prednost vozilima koja pokazuju okretnu upravljivost i snažno ubrzanje (93% u usporedbi s 88%). Također cijene vozila koja posjeduju osebujnost koja ih izdvaja iz mase (74% u usporedbi sa 70%). Nasuprot tome, vlasnici Passata nisu među onima koji na vozilo gledaju isključivo kao na prijevozno sredstvo (40% u usporedbi s 50%).

Vlasnici Passata pokazuju manji stupanj zabrinutosti u usporedbi s drugim vlasnicima automobila srednje veličine kada su u pitanju konvencionalni čimbenici koji utječu na njihove odluke o kupnji. Za ilustraciju, 55% vlasnika Passata u potpunosti se slaže da aktivno izbjegavaju vozila za koja smatraju da imaju visoke troškove održavanja, dok je postotak među vlasnicima u širem segmentu 68%. Možda je iz tog razloga Volkswagen uveo novi poticaj od dva besplatna zakazana posjeta održavanju za svaki model iz 2020. u svojoj ponudi.

Vlasnici vozila Passat također su skloni davanju prioriteta čimbenicima koji nisu potrošnja goriva pri odabiru novog vozila, s manjim postotkom (70% u usporedbi sa 77%) koji to smatraju primarnim faktorom. Nadalje, vlasnici Passata pokazuju manju spremnost da plate dodatne troškove za ekološki prihvatljivo vozilo (52% u usporedbi sa 60%), a niži postotak (60% u usporedbi sa 68%) daje snažan prioritet pouzdanosti pri odabiru novog vozila.

Prema riječima vlasnika, prethodni Passat dobio je visoke pohvale za nekoliko ključnih značajki. Najbolje ocijenjeni aspekti, navedeni redoslijedom važnosti, uključivali su njegov atraktivan vanjski dizajn, dovoljno prostora za pohranu i prostranost, udobna sjedala, dobro dizajniranu unutrašnjost te izvrsnu vidljivost i sigurnosne značajke. S druge strane, vlasnici su istaknuli nekoliko područja za poboljšanje. Ova područja, poredana silaznim redoslijedom, obuhvaćaju dinamiku vožnje, infotainment sustav, učinkovitost goriva, performanse motora/mjenjača i sustav kontrole klime.

Šta kažu naši eksperti

U sljedećim odjeljcima, naša obrazovana stručnjakinja predstavlja svoje osobne procjene u vezi s performansama Volkswagen Passata 2020. u svakoj od deset kategorija koje obuhvaćaju studiju J.D. Power 2019 Automotive Performance, Execution, and Layout (APEAL).

Eksterijer


Ljubitelji Passata imaju snažan afinitet prema estetskoj privlačnosti svojih vozila, pri čemu je stil najcjenjenija karakteristika. To bi potencijalno moglo predstavljati rizik s preobrazbom modelne godine 2020., budući da Passat sada uključuje elemente dizajna inspirirane Jettom. Međutim, provedba ovih promjena pokazala se kao trijumf. Općenito, rezultat se drastično ne razlikuje od Passata koji je debitirao prije osam godina, ali nedvojbeno odiše sofisticiranijim i suvremenijim izgledom.

Iako možda ne cijenim dizajn aluminijskih kotača od 19 inča R-Line, osobito njegove žbice koje podsjećaju na račvasti jezik, gotovo bih mogao zamisliti kako ispuštaju šištavi zvuk usmjeren prema meni.

Interijer


Volkswagen je pokazao veliku finoću kada je u pitanju dizajn interijera svojih vozila. Iako je shema boja mog testnog automobila bila crno-crno, dizajn je uspio odisati ukusnom i vizualno upečatljivom estetikom. To je djelomično postignuto prisutnošću vodoravnih letvica koje su se protezale preko cijele armaturne ploče, kao i svjetlosive obloge krova.

Većina materijala korištenih u gornjem dijelu kabine bila je visoke kvalitete i imala je mekanu teksturu. Presvlake od crne umjetne kože na sjedalima davale su uvjerljivu imitaciju prave kože. Međutim, kako se čovjek spušta dublje u kabinu Passata, postaje sve lakše pronaći tvrdu, sjajnu plastiku koja emitira šuplji zvuk.

Sjedala


Unatoč tome što se R-Line reklamira kao atletskija inačica Passata, nedostaju mu sportska prednja sjedala koja su dostupna isključivo u SEL presvučenoj kožom.

Unatoč mojim početnim suzdržanostima, otkrio sam da su prednja sjedala iznenađujuće udobna, pružajući pravu količinu potpore. Vozačevo sjedalo nudi pogodnost električnog podešavanja u 8 smjerova, dok suvozačevo sjedalo omogućuje ručno podešavanje. Vrijedi napomenuti da Volkswagen treba pohvaliti što je uključio i podešavanje visine desnog prednjeg sjedala. Dodatno, naslon za ruku središnje konzole, koji je podstavljen za dodatnu udobnost, može se jednostavno pomaknuti prema naprijed.

Stražnje sjedalo Passata nevjerojatno je prostrano i udobno, nudi dovoljno prostora za ramena, izdašan prostor za noge i izvrsnu potporu za bedra. U njemu se udobno smjeste tri odrasle osobe bez ikakvih problema, a moja četveročlana obitelj bez problema je stala u ovaj Volkswagen. Dodatak stražnjih ventilacijskih otvora i dva USB priključka za punjenje bio je veliki hit kod svih u mom domu.

Sustav kontrole klime bitna je komponenta modernih vozila koja putnicima pruža udobnost i udobnost. Ovaj sustav je odgovoran za regulaciju i održavanje željene temperature u kabini vozila, bez obzira na vanjske vremenske uvjete. To postiže korištenjem kombinacije senzora, pokretača i upravljačke jedinice za praćenje i podešavanje protoka zraka, temperature i razine vlažnosti. Sustav također uključuje značajke kao što su funkcije odmrzavanja i odmagljivanja, osiguravajući jasnu vidljivost u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Općenito, sustav kontrole klime igra ključnu ulogu u poboljšanju ukupnog doživljaja vožnje stvaranjem ugodnog i kontroliranog okruženja za putnike.
Korištenje sustava kontrole klime u Passatu je jednostavan proces, olakšan prisutnošću tri istaknuta gumba i niza dobro definiranih gumba na upravljačkoj ploči. Unatoč ovim značajkama koje su jednostavne za korištenje, vlasnici Passata stalno izražavaju nezadovoljstvo učinkom sustava kontrole klime. Prema mojoj vlastitoj procjeni automobila, provedenoj na blagim temperaturama u Los Angelesu, moguće je da će sustav možda imati problema s optimalnim funkcioniranjem u ekstremnijim uvjetima intenzivne hladnoće ili vrućine.

Infotainment sustav integrirana je tehnološka platforma koja kombinira značajke informacija i zabave za poboljšano korisničko iskustvo. Ovaj višenamjenski sustav pruža niz interaktivnih funkcija, uključujući, ali ne ograničavajući se na navigacijsku pomoć, reprodukciju medija, komunikaciju bez upotrebe ruku i dijagnostiku vozila. Njegova je svrha ponuditi vozačima i putnicima besprijekornu integraciju zabavnih i informativnih usluga unutar vozila, čime se povećava udobnost i užitak tijekom putovanja.
Volkswagen nudi različite infotainment sustave za Passat 2020, od kojih svaki ima kompaktne zaslone osjetljive na dodir od 6,3 inča. U usporedbi s industrijskim normama, ovi su zasloni izrazito malih dimenzija.

Volkswagen je napravio kompromis žrtvujući veličinu zaslona kako bi pružio niz tehnoloških značajki. Ove značajke uključuju Bluetooth povezivanje s podrškom za razmjenu tekstualnih poruka, satelitski radio i integraciju pametnog telefona putem App Connecta, koji podržava Apple CarPlay, Android Auto i Mirror Link. Ozvučenje koje se sastoji od šest zvučnika je pristojne kvalitete. Ako odaberete nadogradnju na SEL opremu, također ćete dobiti dodatne značajke kao što su HD Radio, navigacijski sustav i vrhunski zvučni sustav tvrtke Fender.

Osim svoje kompaktne veličine, infotainment sustav je jednostavan za korištenje zbog prisutnosti tipki prečaca u glavnom izborniku i uključivanja gumba za glasnoću i ugađanje za stereo.

Koncept skladišta i prostora višestruk je i obuhvaća niz elemenata. To uključuje dodjelu i organizaciju fizičkih područja u svrhu pohranjivanja predmeta ili informacija. Nadalje, to uključuje učinkovito korištenje ovih prostora kako bi se zadovoljile potrebe i zahtjevi pojedinaca ili organizacija. Dodatno, uključuje implementaciju sustava i strategija za maksimiziranje korištenja dostupnih skladišnih prostora. Učinkovito upravljanje skladištem i prostorom ključno je za održavanje reda, olakšavanje pristupa i optimiziranje produktivnosti.
Volkswagen Passat osigurava da prostor za pohranu nije problem. Iako je spremnik na središnjoj konzoli kompaktan, vozilo nudi dovoljno pretinaca za spremanje osobnih stvari. Značajno, tu je prostrani spremnik koji se nalazi na donjoj lijevoj strani ploče s instrumentima. Međutim, vrijedi napomenuti da većina tih skladišnih prostora nema podstavu. Posljedično, predmeti smješteni unutar ovih odjeljaka mogu se pomaknuti i stvoriti neželjenu buku.

Otvorite li prtljažnik Passata, naći ćete izdašan prtljažni prostor od 15,9 kubičnih stopa. Pod prtljažnika dizajniran je da bude ravan i svestran, pružajući dovoljno prostora za vaše stvari. Volkswagen je također promišljeno uključio utore na unutarnjoj strani poklopca, što omogućuje jednostavno zatvaranje zakretanjem.

Poboljšanje vidljivosti i osiguravanje sigurnosti


Passat nudi izvrsnu preglednost sa svojim tankim krovnim stupovima i elegantnom, zakošenom haubom. Ovaj dizajn omogućuje jasan pogled na okolinu, čineći manevriranje lakim. Osim toga, kutovi automobila su lako uočljivi, što dodatno poboljšava njegovu upravljivost. Kao standardna značajka uključena je kamera za vožnju unatrag, dok oprema SEL ide korak dalje pružajući prednje i stražnje parkirne senzore, kao i pomoć pri parkiranju.

Osnovni paket sastoji se od niza sigurnosnih značajki, kao što je sposobnost otkrivanja sudara sprijeda, prepoznavanja pješaka i automatskog aktiviranja kočnica u hitnim situacijama. Također uključuje sustave za upozoravanje vozača na mrtve kutove i približavanje poprečnom prometu. Dodatno, SE razina opreme dolazi s naprednim značajkama kao što su prilagodljivi tempomat i pomoć pri održavanju trake. Volkswagenovim Car-Net povezanim uslugama može se pristupiti počevši od opreme SE, pružajući vlasnicima Passata praktične značajke poput automatske obavijesti o sudaru i Family Guardian, koji omogućuje prilagodbu upozorenja povezanih s ograničenjima brzine, policijskim satom i geografskim granicama.

Passat 2020 podvrgnut je testovima sudara koje je proveo Insurance Institute for Highway Safety, koji su pokazali da nudi vrhunsku zaštitu u slučaju sudara.

Motor/Mjenjač


Volkswagenovi 4-cilindrični motori s turbopunjačem poznati su po svojoj sposobnosti da isporuče veliku snagu uz zadržavanje impresivne učinkovitosti. Passatov 2,0-litreni turbo četiri motor za 2020. najbolji je primjer toga.

Izlazna snaga ostaje konstantna na 174 konjske snage, što je nepromijenjeno u odnosu na prethodnu godinu. Iako ova brojka možda nije izvanredna, motor to kompenzira znatnim povećanjem okretnog momenta, koji sada iznosi robusnih 206 lb.-ft. Ovih dodatnih 22 lb.-ft. okretnog momenta dostupan je u širokom rasponu brzina motora, pružajući Passatu dovoljno snage i poleta. Važno je napomenuti da se Passat ne smije zamijeniti s vozilom visokih performansi, no njegovo ubrzanje je nedvojbeno zadovoljavajuće.

Učinio sam da su performanse 6-stupanjskog automatskog mjenjača manje zadivljujuće, posebno u tipičnim okolnostima vožnje gdje ima tendenciju preranog prebacivanja u viši stupanj prijenosa. Kako bi se riješio ovaj problem, može se uključiti sportski način rada ili koristiti male poluge mjenjača za održavanje optimalnih performansi.

Kada govorimo o ekonomičnosti goriva, važno je uzeti u obzir različite čimbenike koji doprinose učinkovitosti potrošnje goriva vozila. Ti čimbenici uključuju vrstu motora, težinu vozila, aerodinamiku i vozačke navike pojedinca. Optimiziranjem ovih elemenata moguće je postići bolju učinkovitost goriva i smanjiti ukupnu potrošnju goriva. Osim toga, napredak u tehnologiji doveo je do razvoja motora s većom potrošnjom goriva i alternativnih izvora goriva, što je dodatno pridonijelo smanjenju potrošnje goriva. Za pojedince i industrije ključno je dati prioritet ekonomičnosti goriva kako bi se smanjio utjecaj na okoliš i ovisnost o fosilnim gorivima.
Kako je izjavila Agencija za zaštitu okoliša (EPA), predviđena učinkovitost goriva za Passat 2020. iznosi približno 27 milja po galonu pri vožnji u kombinaciji gradskih uvjeta i uvjeta na autocesti (23 mpg u gradu i 34 mpg na autocesti). Ovo je u skladu s mojim osobnim iskustvom, budući da sam zabilježio prosjek od 26,2 milje po galonu tijekom svoje probne vožnje koja je obuhvaćala različite scenarije vožnje.

Umijeće vožnje uključuje ovladavanje raznim dinamičkim elementima. Zahtijeva dobro razumijevanje fizike i mehanike iza kretanja vozila, kao i sposobnost prilagodbe promjenjivim uvjetima na cesti i prometnim situacijama. Vješti vozači mogu precizno manipulirati kontrolama svog vozila, glatko ubrzavajući, kočeći i upravljajući kako bi zadržali kontrolu i osigurali sigurnost sebi i drugima na cesti. Oni također mogu predvidjeti i reagirati na potencijalne opasnosti, donoseći odluke u djeliću sekunde kako bi izbjegli nesreće. Osim toga, dinamika vožnje obuhvaća mentalni aspekt vožnje, uključujući svijest o situaciji, koncentraciju i prosudbu. U konačnici, ovladavanje dinamikom vožnje omogućuje pojedincima da se kreću cestama samouvjereno i sigurno, što ga čini bitnom vještinom za sve vozače.
Passat iz Volkswagena nikada nije bio promoviran ili reklamiran kao sportska limuzina, vjerojatno zbog činjenice da ne posjeduje potrebne karakteristike da bi se smatrao takvim. U stvarnosti, njegov naglasak je više na pružanju udobne vožnje, lakom prelaženju neravnih terena i učinkovitom ublažavanju bilo kakvih naglih promjena visine. Ipak, valja napomenuti da sustav ovjesa ima potencijal za naglašavanje neravnina ceste, posebno kada naiđete na izraženije neravnine i smetnje na podlozi.

Kada vozite Passat zavojitom i slikovitom cestom, iskustvo je uvijek ugodno. Limuzina pokazuje izvrsnu kontrolu u zavojima, s upravljanjem koje je istovremeno lagano i precizno. Kočnice su robusne, a šasija prilično čvrsta, stvarajući osjećaj sigurnosti.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...