Nissan Ariya 2023 review

U bliskoj budućnosti Nissan namjerava proširiti svoju kolekciju električnih vozila uvođenjem SUV-a Ariya iz 2023., koji bi trebao biti pušten u prodaju u Sjedinjenim Državama u jesen 2022. Ovaj novi dodatak Nissanovoj ponudi pratit će Leaf hatchback. i nadmašit će maksimalni domet vožnje svog prethodnika od 226 milja nudeći domet do 304 milje. Ariya se može pohvaliti dizajnom koji odstupa od trenutnog trenda oštrih, uglatih linija koji se nalaze u mnogim drugim Nissanovim vozilima. Njegov nizak i širok stav izdvaja ga od Roguea, dajući mu atletskiji izgled. Kupci će imati mogućnost biranja između dvije veličine baterije: standardne baterije od 63,0 kWh i veće baterije od 87,0 kWh. Osim toga, moći će birati između pogona na prednje kotače i pogona na sva četiri kotača. Ariya 2022. bit će opremljena raznim značajkama pomoći vozaču, infotainment tehnologijom i pogodnostima, što će joj omogućiti da se natječe s drugim električnim crossover SUV-ovima slične veličine, kao što su Tesla Model Y i Hyundai Kona Electric.

Električni motor, snaga i performanse

Motori električnih vozila (EV) posljednjih su godina privukli značajnu pozornost zbog svoje napredne tehnologije pogona, poboljšanih performansi i ukupne učinkovitosti. EV motor je srce električnog vozila, osiguravajući potrebnu snagu za pogon vozila naprijed. S napretkom u dizajnu i inženjeringu motora, EV motori sada nude impresivan okretni moment i mogućnosti ubrzanja, suparujući onima tradicionalnih motora s unutarnjim izgaranjem.

Dodatno, EV motori imaju prednost trenutne isporuke okretnog momenta, pružajući besprijekorno i brzo iskustvo vožnje. Ovi motori su također poznati po svom tihom radu, doprinoseći smanjenom zagađenju bukom u urbanim sredinama. Nadalje, učinkovitost EV motora omogućuje dulje domete vožnje i povećanu uštedu energije, što ih čini održivim izborom za ekološki osviještene potrošače. Kako potražnja za električnim vozilima nastavlja rasti, daljnja istraživanja i razvoj tehnologije EV motora nedvojbeno će dovesti do još veće snage i performansi u budućnosti.

Nissan je crpio inspiraciju iz raznih vozila, uključujući sportski automobil GT-R, kako bi poboljšao značajke Leafa. Konkretno, ugradili su sustav podjele okretnog momenta iz GT-R-a kako bi u Leaf uveli mogućnost opcijskog pogona na sve kotače. Za razliku od verzije s prednjim pogonom, model e-4ORCE Ariya s pogonom na sve kotače pruža impresivno ubrzanje. U našim testovima, varijanta e-4ORCE Platinum+ postigla je 60 mph za samo 5,6 sekundi, stavljajući je u rang s električnim vozilima više klase. Ariya nudi glatku i stabilnu vožnju, što bi se trebalo svidjeti većini kupaca, iako možda neće zadovoljiti ljubitelje vožnje koji traže više sportskog iskustva.

Baterija, punjenje i udaljenost koju može prijeći

S dometom vožnje do 304 milje po punjenju, Venture+ značajno nadmašuje Leafov maksimalni domet od 226 milja. Modeli Evolve+, Empower+ i Premiere, svi s pogonom na prednje kotače, nude domet do 289 milja po punjenju, dok Platinum+ model s najvišim specifikacijama tvrdi domet do 265 milja. Odabir osnovne opreme Engage znači žrtvovanje dometa, budući da je manji paket baterija ovog modela predviđen za samo 216 milja po punjenju. Ariya, opremljena opcijskim pogonskim sklopom s dva motora i pogonom na sva četiri kotača, nudi maksimalni domet vožnje od 272 milje.

Tijekom našeg ocjenjivanja modela Empower+ s prednjim pogonom na ruti s ekonomičnom potrošnjom goriva autocestom od 75 mph, promatrali smo domet od 240 milja. e-4ORCE Platinum+ imao je nešto slabije rezultate u istom testu, postigavši ​​domet od 210 milja. Ariya se može puniti kod kuće koristeći utičnice od 110 ili 240 volti, kao i na javnim stanicama za punjenje i DC priključcima za brzo punjenje.

Interijer, udobnost i prtljažnik

Uz futuristički i minimalistički izgled, unutrašnjost Ariye odiše osjećajem modernosti. Nissan je uložio svjestan napor da eliminira što više gumba, što je rezultiralo pojednostavljenom kontrolnom pločom koja nadopunjuje elegantan vanjski dizajn. Dok Nissan tvrdi da je kabina Ariye odmak od tradicionalnih automobilskih interijera, čini se da je njezina minimalistička tema jedina prepoznatljiva značajka.

Međutim, to ne umanjuje cjelokupnu privlačnost kabine. Ravan, nizak pod stvara prostranu atmosferu, a poznata Nissanova sjedala bez gravitacije besprijekorno su integrirana u dizajn. Iako je prostor na stražnjim sjedalima nešto manje izdašan od prednjih, ostaje udoban i dovoljno prostran za dvije odrasle osobe, čak i tijekom dugih putovanja.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...