Mercedes S klasa 2023 review

Mercedes-Benz S-klasa zadržava svoju dominantnu poziciju kao mjerilo za luksuzne limuzine pune veličine. Ovo cijenjeno vozilo zadovoljava istančane ukuse svoje imućne klijentele nudeći obilje luksuznih materijala, izuzetnu udobnost i vrhunsku tehnologiju. S-klasa je dostupna u dva modela, S500 i S580, od kojih oba standardno imaju 4Matic pogon na sve kotače. Svaki se model može pohvaliti vlastitim ekskluzivnim pogonskim sklopom, pri čemu je S500 opremljen svilenkasto glatkim motorom s rednim šestostrukim motorom s turbopunjačem koji proizvodi 429 konjskih snaga, dok S580 to podiže još više s profinjenim V-8 motorom koji isporučuje 496 konjskih snaga.

Za one koji traže ekološki osviješteniju opciju, plug-in hibrid S580e nudi 510 konjskih snaga i električni domet od približno 40 milja. Za još ugodnije iskustvo, Mercedes-Maybach S-klasa, superluksuzna varijanta, pruža neusporedivu raskoš. Dok S-klasa stavlja snažan naglasak na udobnost i luksuz, što je vidljivo u plišanim kožnim sjedalima sprijeda i straga, njen standardni zračni ovjes dodatno poboljšava iskustvo vožnje, pretvarajući cestu u glatku i baršunastu površinu. Kako biste poboljšali svoje iskustvo vožnje, S-klasa nudi dodatnu značajku pod nazivom E-Active Body Control. Ova inovativna tehnologija prilagođava nagib automobila tijekom zavoja kako bi spriječila bilo kakvo prolijevanje, osiguravajući da možete uživati ​​u koktelu od šampanjca bez ikakvih smetnji.

Dodatno, S-klasa pruža najveću udobnost sa svojim dostupnim električno podesivim stražnjim sjedalima koja su opremljena grijanom masažnom funkcijom. S ovim luksuznim sadržajima, S-klasa doista utjelovljuje bit dobrog života.

Motor, transmisija i performanse

Mercedes nudi kupcima dvije opcije motora za limuzinu S-klase: S500 nudi 3,0-litreni redni šestocilindrični motor s turbopunjačem, koji stvara 429 konjskih snaga, dok se S580 može pohvaliti twin-turbo 4,0-litrenim V-8 motorom, koji pruža 496 konjskih snaga. Oba pogonska sklopa poboljšana su 48-voltnim hibridnim sustavom i uparena su s deveterostupanjskim automatskim mjenjačem i 4Matic pogonom na sve kotače. Plug-in hibridna varijanta S580e koristi šesterolinijski motor u kombinaciji s električnim motorom, koji proizvodi impresivnih 510 konjskih snaga, a standardno dolazi i s pogonom na sve kotače.

Naš tim imao je priliku iskusiti luksuznu limuzinu S-klase i proveo testiranje na modelu V-8, koji je pokazao izvanredna ubrzanja. Svaki model S-klase opremljen je zračnim ovjesom, no kupci se mogu odlučiti za sustav E-Active Body Control koji ima jedinstvenu funkciju “curve” koja suptilno naginje vozilo tijekom skretanja. Dodatno, S-klasa može biti opremljena sustavom upravljanja na sva četiri kotača, što omogućuje iznenađujuće lako manevriranje u skučenim prostorima.

Interijer, udobnost i prtlažnik

Unutrašnjost S-klase stavlja snažan naglasak na zaslone, s više dostupnih opcija. To uključuje veliki središnji zaslon osjetljiv na dodir i 12,3-inčni digitalni mjerač. Radeći zajedno s drugim tehnološkim značajkama, klaster mjerača stvara trodimenzionalni učinak. Međutim, ako želite, ovaj se učinak može deaktivirati kako bi zasloni dobili tradicionalniji izgled. Osim toga, limuzina nudi nadograđeni head-up zaslon koji uključuje proširenu stvarnost za upute za navigaciju. To znači da će se strelice pomicati i okretati u stvarnom vremenu kako bi pružile poboljšanu pomoć vozaču.

Kao što se očekuje od Mercedesa, kvaliteta izrade i izbor materijala u kabini zadovoljavaju luksuzne standarde marke. Prostranost limuzine posebno dolazi do izražaja straga, gdje putnici imaju smještaj poput limuzine. Značajno je da se novi model može pohvaliti blago povećanim prostorom za glavu i noge u području stražnjih sjedala. Za dodatnu udobnost, limuzina može biti opremljena električno podesivim sjedalima koja imaju funkcije masaže i opsežne grijače. Kako bi se putnici zabavili, dostupan je dodatni zabavni sustav za stražnja sjedala, koji uključuje dva 11,6-inčna zaslona postavljena na naslone prednjih sjedala. Nadalje, limuzina nudi interaktivno LED osvjetljenje interijera kako bi se dodatno poboljšalo cjelokupno iskustvo.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...