Mercedes C klasa 2023 review

Najnovija iteracija limuzine Mercedes-Benz C-klase zapanjujuće je slična većoj vodećoj limuzini S-klase, kako u pogledu vanjskog tako i unutarnjeg dizajna. Također nudi mnoge od istih naprednih tehnoloških značajki, iako u kompaktnijem i sportskijem paketu. Unutrašnjost limuzine C-klase krase raskošni materijali i suvremeni displeji, no treba napomenuti da ima viška komandi osjetljivih na dodir, što se možda neće svima svidjeti. Standardni model C300 opremljen je glatkim 2,0-litrenim rednim četiri motora s turbopunjačem, dok varijante AMG C43 i C63 (koje će biti zasebno pregledane) nude još više snage za one koji traže snažnije iskustvo vožnje. Iako standardna C-klasa pruža snažne performanse, zaostaje u smislu dotjeranosti šasije, jer njezina kvaliteta vožnje može postati neugodna na neravnim ili neravnim cestama, a upravljač nema željenu razinu odziva. Unatoč ovim nedostacima, C-klasa ostaje značajan konkurent u segmentu kompaktnih luksuznih limuzina, čak i ako se ne može mjeriti s vještinom vožnje svojih suparnika kao što su BMW serije 3 i Audi A4.

Gdje se tačno nalazi Mercedes C klase u poređenju sa drugim vozilima

Šta se tačno nalazi u novom modelu 2023?

Godine 2022. limuzina je doživjela potpuni redizajn i nije bilo nikakvih izmjena za 2023. Trenutačno će prethodna iteracija kupea i kabrioleta C-klase i dalje biti dostupna 2023. Međutim, predviđa se da će ove modele na kraju naslijediti nova varijanta poznata kao CLE-klasa.

Naša bi prednost bila limuzina C300, budući da utjelovljuje najnoviju iteraciju C-klase. Trenutačno limuzina kupcima nudi tri različite razine opreme: Premium, Exclusive i Pinnacle. Svaka razina opreme prikladno kombinira tražene značajke u sveobuhvatan paket. Prema našoj procjeni, oprema Exclusive nudi najpovoljniju vrijednost. Osim toga, kupci imaju mogućnost dodatno prilagoditi svoje vozilo raznim à la carte značajkama, kao što je vizualno upečatljiv paket AMG Line, panoramski krovni otvor i navigacija. Ako kupci žele pogon na sva četiri kotača, uključivanje 4Matic-a podrazumijeva dodatni trošak od 2000 USD.

Motor, transmisija i performanse

Sve limuzine C-klase iz 2023. opremljene su identičnim 2,0-litrenim četverocilindričnim motorom s turbopunjačem od 255 KS i razlikuju se po znački C300 na elegantno oblikovanom poklopcu prtljažnika. Četverocilindraš s turbopunjačem dodatno je poboljšan 48-voltnim hibridnim sustavom, koji može pružiti privremeno pojačanje do 20 dodatnih konjskih snaga. Dok je pogon na stražnje kotače standardna konfiguracija, pogon na sve kotače ostaje opcijska značajka, a jedini dostupni mjenjač je automatski s devet stupnjeva prijenosa.

U našim procjenama, C300 4Matic s pogonom na sve kotače postigao je vrijeme od 0-60 mph od 5,3 sekunde, nadmašivši prethodnu generaciju C-klase za samo 0,1 sekundu. Kao što se i očekivalo od kompaktne sportske limuzine, upravljanje je agilno, iako smo bili donekle razočarani nedostatkom povratnih informacija u upravljanju i čvrstinom kvalitete vožnje. Performanse kočenja bile su pohvalne, s C300 koji se zaustavljao od 70 mph za samo 154 stope, ali mi bismo više voljeli solidniji osjećaj papučice. S druge strane, i C300 coupe i kabriolet, koji nastavljaju koristiti prethodnu generaciju platforme C-klase za modelsku godinu 2023., pokreće ih četverocilindrični motor s turbopunjačem koji također stvara 255 konjskih snaga, iako bez uključivanja 48-voltni hibridni sustav koji se nalazi u limuzini.

Interijer, udobnost i prostranost prtljažnika

S kabinom koja odražava dizajn svog većeg pandana, perjanice S-klase, C-klasa nudi interijer visoke tehnologije. Svi modeli C-klase opremljeni su digitalnim zaslonom mjerača, kontrolama osjetljivim na dodir i nizom luksuznih pogodnosti. Najnoviji model može se pohvaliti upravljačem koji podsjeća na S-klasu, a Mercedes nudi velikodušan izbor standardnih luksuznih značajki, uključujući grijana prednja sjedala s memorijskim postavkama, krovni otvor, drvene obloge s otvorenim porama i aluminijske elemente. Što se tiče veličine, nova C-klasa je otprilike 2,5 inča duža od svog prethodnika, s međuosovinskim razmakom koji je produljen za jedan inč. Mercedes-Benz tvrdi da to rezultira većim prostorom za noge na stražnjim sjedalima, iako je stvarna razlika zanemariva.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...