Mazda 3 2024 review

Ako tražite iznimne performanse, učinkovitost goriva ili svestranost, nećete to pronaći u specifikacijama Mazde 3. Ovi aspekti, kao što su korisnost, potrošnja goriva i vozne karakteristike, prilično su prosječni. Međutim, ono što Mazdu 3 izdvaja od ostalih kompaktnih hatchback vozila je njezin jedinstveni stil i profinjene značajke, što je čini ugodnijim iskustvom i na cesti i kao vlasniku.

Prednosti


Dizajn interijera i korišteni materijali su vrhunske kvalitete.
Vožnja postaje ugodno iskustvo kada netko posjeduje vještinu i sigurnost da s lakoćom upravlja cestom.
Dostupna je opcija pogona na sve kotače.
Motor s turbopunjačem omogućuje brzo ubrzanje, omogućujući brze nalete brzine.


Nedostatci


Stražnje sjedalo pruža ograničen prostor za noge, ne ispunjavajući očekivanja.
U usporedbi s drugim malim automobilima, kapacitet tereta ovog vozila je manji.
Najnovija događanja i razvoj događaja su ono što je novo u trenutnom trenutku. To može uključivati ​​nedavne događaje, otkrića, ažuriranja ili napredak koji se dogodio. Važno je biti informiran i ažuriran o novostima kako bismo ostali u tijeku i upoznali se sa svijetom oko nas.
Predstavljamo najnoviji dodatak našoj liniji: vrhunski dodirni zaslon od 10,25 inča koji dolazi opremljen besprijekornom bežičnom integracijom pametnog telefona.
Predstavljanje novog Carbon Turbo paketa dočekano je s velikim iščekivanjem. Ovaj uzbudljivi dodatak liniji nudi niz dinamičkih značajki i poboljšanja koja će zasigurno impresionirati. Sa svojim elegantnim detaljima od ugljičnih vlakana i performansama s turbopunjačem, New Carbon Turbo paket podiže vožnju na potpuno novu razinu. Od unaprijeđenog motora do sportski podešenog ovjesa, svaki element pažljivo je izrađen kako bi pružio uzbudljivo iskustvo vožnje. Bez obzira vozite li se gradskim ulicama ili idete na otvorenu cestu, novi Carbon Turbo paket osmišljen je kako bi privukao pažnju i raspalio vašu strast za vožnjom.
Najnovija iteracija 2.5 S Carbon Edition napravila je značajnu promjenu, sada je ekskluzivno dostupna u konfiguraciji s pogonom na sve kotače.
Predstavljanje četvrte generacije Mazde 3 dogodilo se 2019. godine.


Predstavljanje


Dostupna u sedan i hatchback modelima, Mazda 3 je kompaktni automobil koji nudi dvije opcije motora. Prvi je standardni četverocilindrični motor, dok je drugi poboljšani četverocilindrični motor s turbopunjačem koji uključuje pogon na sve kotače kao standardnu ​​značajku. Iako možda ne posjeduje istu razinu praktičnosti ili učinkovitosti kao njeni suparnici, Mazda 3 ima jasnu prednost: nevjerojatno ugodno iskustvo vožnje.

Sa svojim iznimnim manevarskim sposobnostima i izvanrednom kontrolom, Mazda 3 ističe se među ostalim vozilima. Ove kvalitete doprinose užitku svakodnevne vožnje, osobito u kombinaciji s opcijskim turbo motorom. Nažalost, opcija ručnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa isključivo je ograničena na osnovni motor i konfiguraciju pogona na prednje kotače Mazde 3.

U nadolazećoj 2024. godini Mazda je predstavila nekoliko poboljšanja za Mazdu 3. Ona uključuju uvođenje novih paketa opreme, kao što je specifikacija Carbon Turbo. Ovaj poseban paket uključuje mnoge značajke koje se nalaze u paketu Carbon Edition i primjenjuje ih na model 2.5 Turbo. Dodatno, tu je i Select Sport paket, koji služi kao zamjena za dosadašnji Select paket. Međutim, najznačajnije ažuriranje je uključivanje središnjeg dodirnog zaslona od 10,25 inča. Prethodno sučelje s rotirajućim biranjem na standardnom 8,8-inčnom zaslonu smatralo se donekle glomaznim, tako da je ovaj novi dodatak svakako dobrodošla promjena. Naime, ovaj sustav dolazi standardno na 2.5 Turbo modelima i pruža pogodnost bežične Apple CarPlay i Android Auto funkcionalnosti.

S vremenom se kategorija kompaktnih automobila znatno smanjila. Međutim, i dalje postoji znatan broj konkurenata na tržištu malih hatchback i limuzina koji su konkurenti Mazdi 3. Ti kandidati uključuju Hondu Civic, Toyotu Corollu, Nissan Sentru, Kia Forte i Hyundai Elantru. Kako biste donijeli informiranu odluku o tome je li Mazda 3 prikladna za vas, pogledajte stručnu ocjenu našeg testnog tima koja se nalazi u nastavku.

Performanse 8.0/10

Kakvo je iskustvo vožnje u 3 Hatchbacku? Mazdini automobili poznati su po svojoj ugodnoj dinamici vožnje, a hatchback 3 nije iznimka. Uz natprosječne konjske snage i ubrzanje, bez napora se nosi s uključivanjem na autoceste i ulaskom na rampe. Dodatno, papučica kočnice pruža točnu povratnu informaciju, ulijevajući osjećaj kontrole u svakodnevnoj vožnji i povećavajući samopouzdanje u situacijama kočenja u nuždi. Upravljanje i rukovanje također pridonose ugodnom iskustvu vožnje, iako možda nisu uzbudljivi, prikladni su za svakodnevno putovanje na posao.

Tijekom naše procjene na testnoj stazi, standardni 2,5-litreni četverocilindrični motor pokazao je impresivno ubrzanje, dostižući 60 mph za samo 8,2 sekunde. Međutim, opcijski 2,5-litreni motor s turbopunjačem potpuno mijenja situaciju, značajno smanjujući vrijeme od 0-60 na impresivnih 6,1 sekundu. Ovaj motor s turbopunjačem također je izuzetno profinjen, pokazuje minimalno kašnjenje i nudi veliku količinu snage koja je lako dostupna. Važno je napomenuti da je primjena pretjerane sile na papučicu gasa nepotrebna; lagano guranje dovoljno je za lako pretjecanje ili uključivanje u cestu.

Komfort 7.5/10

Razina udobnosti modela 3 Hatchback važan je aspekt koji treba uzeti u obzir. Sjediti u unutrašnjosti modela 3 općenito je ugodno iskustvo, budući da se može pohvaliti prednjim sjedalima koja su udobna i pružaju potporu, što omogućuje duža razdoblja vožnje bez neudobnosti. Iako postoji neka buka motora koja postaje očita tijekom umjerenog i jakog ubrzanja, ona nije dosadna ili nametljiva. Zapravo, motor s turbopunjačem emitira jedinstven i privlačan bariton. Osim toga, linija 3 dizajnirana je tako da umanji dosadnu buku s ceste koja može umanjiti cjelokupno iskustvo vožnje.

Zbog svog naglaska na pružanju iskustva koje je više usmjereno na vozača, 3 daje prioritet prenošenju većine udaraca i vibracija u kabinu. Međutim, sustav ovjesa učinkovito upravlja tim pokretima na način koji sprječava putnike da izraze nezadovoljstvo. Što se tiče klima uređaja, korisnici ga mogu jednostavno postaviti na automatski način rada i nakon toga ne moraju brinuti o tome.

Interijer 7.5/10

Unutrašnjost modela 3 primjer je jednostavnosti i lakoće korištenja. Njegov intuitivni dizajn osigurava da su kontrole lako dostupne i jednostavne za korištenje, omogućujući vozačima da zadrže fokus na cesti ispred sebe. Osim toga, vozački položaj je dobro postavljen, pružajući jasan pogled na sve unutar vozila. To osigurava da gotovo svi vozači mogu lako pronaći željenu postavku koja odgovara njihovim potrebama.

Na rezultat negativno utječu dva čimbenika: vidljivost i stražnje sjedalo. Stražnje staklo je malo, a prisutnost velikih mrtvih kutova pogoršana je stražnjim bočnim stupovima. Iako pravilno postavljanje retrovizora pomaže u određenoj mjeri, čin vožnje unatrag s parkirnog mjesta zahtijeva veći oprez i usredotočenost nego što bi trebalo biti potrebno. Dok općenito hvalimo iskustvo na prednjem sjedalu, stražnje je sjedalo prilično skučeno. Osigurano je dovoljno prostora za glavu, ali prostor za noge i ramena ispod je prosjeka za ovaj segment. Osim toga, potrebno je sagnuti se prilikom ulaska ili izlaska sa stražnjeg sjedala.

Interijer 7.5/10

Kakvo je stanje tehnologije u Mazdi 3? Mazda 3 nudi i 8,8-inčni standardni infotainment zaslon i opcijski 10,25-inčni zaslon, a oba učinkovito funkcioniraju. Međutim, nekoliko naših urednika izrazilo je mišljenje da se grafika čini malo zastarjelom. Iako cijenimo kontroler s jednim gumbom, nepostojanje kontinuirane mogućnosti zaslona osjetljivog na dodir u konačnici ometa jednostavnost korištenja. Što je još pozitivnije, audio sustav Bose, koji smo ocijenili, pruža iznimnu kvalitetu zvuka.

Sve opreme Mazdinih vozila opremljene su opsežnim skupom naprednih tehnologija za pomoć u vožnji. Ove pomoćne značajke pokazale su se prilično učinkovitima u raznim situacijama. Međutim, vrijedno je napomenuti da je tijekom zagušenih prometnih uvjeta sustav adaptivnog tempomata povremeno pokazao iznenadna zaustavljanja koja možda nisu uvijek opravdana.

Ekonomičnost 7.5/10

Koja je učinkovitost goriva Mazde 3 Hatchback? Prema Agenciji za zaštitu okoliša (EPA), Mazda 3 hatchback postiže približno 30 milja po galonu (mpg) u kombiniranoj vožnji gradom i autocestom kada je opremljena pogonom na prednje kotače, ili 29 mpg s pogonom na sve kotače. Međutim, opcija s turbo motorom ima nešto nižu potrošnju goriva od 26 mpg. Vrijedno je napomenuti da su sve ove procjene ispod prosjeka za kompaktni automobil. Prema našem iskustvu, otkrili smo da su EPA-ine procjene u skladu sa stvarnim uvjetima vožnje, u najmanju ruku.

Vrijednost 7.5/10

Je li 3 Hatchback isplativa investicija? Mazda 3 je poznata po svom osebujnom stilu, koji je prikazan upotrebom vrhunskih materijala koji su vješto spojeni. Jedina manja mana je sjajna crna obloga na središnjoj konzoli, koja zna privući otiske prstiju i mrlje. Međutim, treba napomenuti da je ovaj problem prisutan i kod brojnih luksuznih vozila.

Učinkovitost goriva, jamstvo i prednosti vlasništva unutar su uobičajenog raspona. Primarni čimbenik u koji ulažete je estetska privlačnost, budući da dodatni turbo motor pruža značajno povećanje performansi — iako uz dodatnu cijenu. Kada je konfiguriran s pogonom na sve kotače iu najvišoj razini opreme, hatchback 3 nadmašuje cjenovnu kategoriju gotovo svih konkurenata u svojoj kategoriji, osobito kada se odluči za verziju s turbopunjačem. To ga stavlja u izravnu konkurenciju s renomiranim vozilima kao što su Volkswagen GTI i Golf R. Stoga je preporučljivo usporediti i usporediti ove opcije kako bi se osiguralo da se Mazda pojavi kao preferirani izbor.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...