2023 Honda CR-V Review

Ne može se precijeniti značaj reimaginirane Honde CR-V iz 2023. za proizvođača automobila. Kao Hondin najpopularniji model, natječe se u visoko konkurentnoj automobilskoj kategoriji: kompaktni SUV-ovi. Stoga je imperativ da ovaj crossover SUV bude izveden besprijekorno, a Honda ne razočarava s novim CR-V-om. No, unatoč svojim prednostima, Honda neočekivano zaostaje za svojim suparnicima u određenim područjima gdje je trebala briljirati.

2023 CR-V je vozilo koje je doživjelo značajne promjene, s poboljšanjima i inovacijama koje su implementirane u cijelosti. Ishod je Honda CR-V koja je i šira i prostranija, ukupno veće veličine i robusnije estetike. Jedno značajno poboljšanje su redizajnirana sjedala, koja su poboljšana kako bi pružila višu razinu udobnosti. Dodatno, vozilo ima vrhunske tehnološke nadogradnje koje predstavljaju sljedeću generaciju automobilskog napretka. Konačno, polovica ponude sada standardno dolazi s novim, dvomotornim hibridnim pogonom, što je uzbudljiv novi razvoj za CR-V.

Hondina linija za 2023 CR-V uključuje četiri različite opreme – EX, Sport, EX-L i Sport Touring. Modeli EX i EX-L opremljeni su benzinskim motorom s turbopunjačem, dok modeli Sport i Sport Touring imaju hibridni pogonski sklop. CR-V EX sada je osnovna oprema, iako je sve samo ne osnovni i dijeli istu vanjštinu kao i CR-V EX-L. Cijene se kreću od 31.610 USD do 39.100 USD, isključujući odredišnu naknadu od 1.295 USD bez kompromisa u kvaliteti.

Šta kažu vlasnici za svoju Hondu CR-V

Honda CR-V je sudionik tržišne divizije kompaktnih SUV vozila. Prema potvrđenim podacima o kupcima novih vozila prikupljenim za studiju J.D. Power 2022 Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL), žene kupci novih Honda CR-V čine 52 posto ukupnih kupaca (u usporedbi s 49 posto u segmentu ). Štoviše, prosječna dob kupca nove Honde CR-V je 59 godina (u usporedbi s 57 godina u segmentu).

Tijekom APEAL studije, sudionici su zamoljeni da procijene prethodni model CR-V u 10 ključnih područja. Ta su područja poredana u nastavku po važnosti, počevši od najpoželjnijih aspekata vozila i završavajući s najmanje poželjnim.

Osjećaj vožnje obično se naziva “osjećaj vožnje”.


Estetika vanjskog izgleda proizvoda ili predmeta, koja se obično naziva vanjskim stilom, ključni je aspekt dizajna koji može značajno utjecati na kupčevu odluku o kupnji.
Kada je u pitanju čin navlačenja i skidanja kravate, postoje određene tehnike koje taj proces mogu učiniti lakšim i učinkovitijim.


Osjećaj sigurnosti dok nosite kravatu.


Dizajn interijera uključuje umjetnost i znanost poboljšanja unutarnjeg prostora zgrade ili prebivališta kako bi se postiglo estetski ugodnije i funkcionalnije okruženje. Ovo polje obuhvaća niz disciplina, uključujući arhitekturu, dizajn namještaja, dizajn tekstila i teoriju boja. Cilj uređenja interijera je stvoriti prostor koji je istovremeno udoban i vizualno privlačan, a istovremeno ispunjava potrebe i sklonosti pojedinaca koji će u njemu boraviti. Od odabira namještaja, rasvjete i tkanina do odabira boja i rasporeda ukrasnih elemenata, dizajneri interijera rade na stvaranju prostora koji odražavaju osobnost i stil njihovih klijenata.
Proces pokretanja i konfiguriranja sustava ili aplikacije.
Udobnost tijekom vožnje ključni je faktor za mnoge vlasnike automobila. Iskustvo vožnje može se znatno poboljšati udobnom vožnjom.
Pogonski sklop ključna je komponenta svakog vozila. Odgovoran je za prijenos snage s motora na kotače, omogućujući vozilu kretanje. Pogonski sklop uključuje nekoliko međusobno povezanih dijelova, kao što su motor, prijenos, pogonsko vratilo, diferencijal i osovine. Svaka od ovih komponenti ima ključnu ulogu u cjelokupnoj izvedbi vozila. Pogonski sklop mora biti dobro održavan kako bi se osigurale optimalne performanse i dugovječnost vozila.


Infotainment


Ušteda goriva odnosi se na učinkovitost kojom vozilo troši gorivo. To je mjera udaljenosti koju vozilo može prijeći s određenom količinom goriva. Što je veća ekonomičnost goriva, to više kilometara vozilo može prijeći bez potrebe za dolijevanjem goriva.
Prema studiji APEAL za 2022., kompaktni SUV modeli rangirani su na temelju različitih faktora, a prethodna generacija CR-V pozicionirana je na 16. mjestu od 17 modela.

Šta kažu naši eksperti za Hondu CR-V

Kompaktni crossover SUV-ovi imaju atraktivnu značajku, a to je jednostavnost ulaska i izlaska iz vozila. Za razliku od automobila u koje čovjek sam upada i izdiže se, u ove SUV-ove možete ući i izaći. Dodatno, stražnja vrata ovih SUV vozila otvaraju se pod kutom od gotovo 90 stupnjeva, što olakšava ukrcaj putnika na stražnje sjedalo. Međutim, mora postojati dovoljno slobodnog prostora kako bi se osigurala ovakva lakoća ulaska i izlaska u CR-V.

Nakon što zauzmete svoje mjesto za upravljačem novog CR-V-a, brzo ćete shvatiti koliko je jednostavno promatrati okolinu. Bez obzira na to promatrate li što je ispred vas, vozite li se unatrag, provjeravate promet u svojim zrcalima ili se povlačite s nagnutog parkirnog mjesta dok gledate preko ramena, upravljanje ovim SUV-om je jednostavno. Honda se čak pobrinula da dizajnira gornji dio ploče s instrumentima kako bi spriječio bilo kakvu refleksiju u danima kada sunce jako sja.

Honda je predstavila nove dizajne prednjih sjedala u 2023 CR-V, koji obećavaju poboljšati držanje vozača i smanjiti umor. Ovi novi dizajni sjedala su impresivni, po mom mišljenju. Vozačko sjedalo u svakom modelu CR-V uključuje električno podešavanje u 10 smjerova kao standardnu ​​značajku. Osim toga, modeli EX-L i Sport Touring mijenjaju standardne platnene presvlake za kožu.

Jedan od dodatnih atributa opreme EX-L i Sport Touring je uključeno suvozačevo sjedalo podesivo u 4 smjera. Iako bi podešavanje visine bilo idealno za ovo sjedalo, čak bi i ručna poluga bila dovoljna. Unatoč tome, najnoviji dio sjedala u CR-V-u je ugodan i pruža dovoljno udobnosti i potpore, čineći nepostojanje regulatora visine oprostivim.

2023 CR-V dolazi opremljen s dvozonskom automatskom klimom kao standardnom značajkom, kao i grijanim prednjim sjedalima za dodatnu udobnost. Razina opreme CR-V Sport Touring uključuje grijani upravljač kao dodatni bonus. Međutim, vrijedi napomenuti da dok drugi konkurenti mogu nuditi grijana stražnja ili ventilirana prednja sjedala, te značajke nisu uključene u Hondin CR-V.

Udobnost stražnjeg sjedala je izuzetna, jer je moje testno vozilo, model Sport Touring, imalo stražnje ventilacijske otvore za klima uređaj, dva USB priključka za punjenje i obilje prostora za protezanje nogu. Novi CR-V dizajniran je imajući na umu obitelji, s lakoćom prihvaća i dječja sigurnosna sjedala okrenuta unatrag i mršave tinejdžere. Međutim, sjedenje za više od četiri osobe bilo bi tijesno.

Iako je skladišnog prostora u ovom vozilu dovoljno, svakako ima mjesta za poboljšanja. Jedan od primjera ovoga je mjenjač koji se pokreće kabelom, što je moja osobna preferencija, ali nažalost sprječava Hondu da uključi ladicu za pohranu ispod središnje konzole. Nadalje, Honda je propustila priliku dodati policu na armaturnu ploču koja bi se mogla sakriti iza atraktivne žičane mreže. Na kraju, vozačevo sjedalo zanemaruje džep za pohranu za osobu koja zauzima lijevo stražnje sjedalo.

Kada je u pitanju prtljažni prostor, Honda je već postigla razinu izvrsnosti koja ne zahtijeva dodatna poboljšanja. Nakon otvaranja podiznih vrata, otkrit ćete da je na raspolaganju između 36,3 i 76,5 kubičnih stopa. Ova količina je ekvivalentna prtljažnom prostoru koji nude određeni SUV-ovi srednje veličine.

Kakav je osjećaj voziti Hondu CR-V

Honda je opremu EX i EX-L opremila poboljšanom verzijom pogonskog sklopa korištenog u prethodnoj generaciji CR-V-a. 1,5-litreni 4-cilindrični motor s turbopunjačem sada ima novi turbopunjač koji omogućuje brži pristup najvećem okretnom momentu motora, a kontinuirano varijabilni automatski mjenjač (CVT) opremljen je novim programiranjem stupnjevanja, što rezultira organskijim zvukom i osjetiti. Nadograđeni pogonski sklop sposoban je generirati 190 konjskih snaga pri 6000 okretaja u minuti i 179 funti-stopa okretnog momenta između 1700 okretaja u minuti i 5000 okretaja u minuti.

Odlučite se za CR-V Sport ili Sport Touring i dobit ćete četvrtu iteraciju Hondinog dvomotornog hibridnog pogona kao dio standardne opreme. Ovaj pogonski sklop kombinira 2,0-litreni 4-cilindrični motor s Atkinsonovim ciklusom, litij-ionsku bateriju i par električnih motora koji su postavljeni jedan pored drugog. Jedan od motora funkcionira kao prijenos, dok drugi motor pruža pomoć elektromotoru u većini slučajeva i malu brzinu električne vožnje na kratkim udaljenostima.

Snaga hibridnog pogona iznosi ukupno 204 konjske snage, s električnim motorom koji pruža do 247 funta-stopa okretnog momenta od nula do 2000 o/min. Nadalje, Honda je uspjela ublažiti stalnu buku hibridnog pogona pomoću novog dizajna Linear Shift Control, koji CR-V-u daje konvencionalniji zvuk i osjećaj automatskog mjenjača. Hondine izmjene pokazale su se vrlo učinkovitima, pružajući znatno poboljšano iskustvo vožnje u usporedbi s prethodnom generacijom CR-V Hybrid.

Za 2023 CR-V, svi modeli osim Sport Touringa nude opciju pogona na sve kotače (AWD). Honda je ažurirala AWD sustav za ovogodišnji model, omogućujući da se do 50% snage isporučuje na stražnje kotače. Uz to, CR-V sada ima novi način vožnje po snijegu uz normalne i ekonomične načine rada, kao i novi sustav kontrole pri spuštanju nizbrdo. S druge strane, hibridni modeli imaju ekskluzivni Sport način vožnje.

Ažuriranja CR-V-a doprinose ugodnijem iskustvu vožnje. Povećanjem torzijske krutosti za 15 posto, poboljšana je vožnja SUV-a i upravljivost. Dodatno, upravljanje s promjenjivim omjerom pruža poboljšani osjećaj točnosti i osjećaja. Oni koji se odluče za Sport Touring opremu mogu uživati ​​u 19-inčnim kotačima kao standardnoj opremi.

Nakon što sam testirao i CR-V turbo i CR-V hibrid, preferirao sam potonji. Turbo motor pokazuje određeno zaostajanje tijekom ubrzanja od potpunog zaustavljanja, dok hibridni pogonski sklop s električnom potporom nema. Uz to, hibrid nudi odgovarajuću količinu snage i ne proizvodi neugodne zvukove kao prethodna generacija CR-V hibrida.

Dodatno, slično ostalim Hondinim modelima, nedavno predstavljeni CR-V može se pohvaliti impresivnim voznim sposobnostima. Njegovo upravljanje je predvidljivo, sigurno i ulijeva povjerenje bez obzira na okruženje u vožnji, potencijalno uzrokujući da vozač prekorači očekivanu brzinu. Upravljanje je izvanredno, dok regenerativne kočnice nude fantastičnu taktilnu povratnu informaciju, a gume Sport Touring varijante pružaju dovoljno prianjanja. CR-V pokazuje izrazito stabilan položaj u zavojima, što ga čini vještim u podnošenju neobaveznih i brzih manevara. U konačnici, CR-V se pokazao kao vrlo kompetentno vozilo u bilo kojem scenariju vožnje.

Čini se da sustav ovjesa CR-V-a zaostaje za uvjetima na cesti korak ili dva. Najbolji primjer ovoga može se vidjeti kada naiđete na neravninu nakon koje slijedi pad tijekom vožnje Malibu Canyon Roadom. Sustav ovjesa SUV-a reagirao je previše nježno, posebno prema naprijed. Slični su problemi također bili prisutni prilikom prelaska ceste Encinal Canyon, gdje je neravni kolnik uzrokovao više okomitih pokreta tijela nego što se smatralo poželjnim.

Dok vozite nižim brzinama gradskim ulicama, CR-V bi se mogao činiti užurbanim, pružajući više informacija o nesavršenostima kolnika nego što bi se željelo. Nadalje, kada se krećete preko neravnina i neravnina pri većim brzinama, dio buke ovjesa može se čuti unutar vozila. CR-V se čini čvrstim kada se suoči s jačim udarcima, ali moglo bi mu pomoći da bude mekši u gradu i krući kada se vozi većim brzinama.

Općenito, CR-V Sport Touring je izvrsno vozilo za upravljanje. Međutim, mogao bi imati koristi od gipkijeg ovjesa tijekom vožnje u urbanim područjima i tvrđeg ovjesa pri vožnji drugim terenima.

Motor, transmisija i performanse

Standardni motor za CR-V je 1,5-litreni četverocilindrični turbopunjač koji proizvodi 190 konjskih snaga. Ovaj motor je uparen s CVT-om, a može biti uparen s pogonom na prednje ili sve kotače. Svi modeli LX, EX i EX-L dolaze s ovom postavkom. S druge strane, modeli Sport i Sport Touring dolaze s hibridnim pogonskim sklopom koji kombinira 2,0-litreni četverocilindraš s dva elektromotora, za kombiniranu snagu od 204 konjske snage. Dok Sport može biti opremljen pogonom na prednje ili sve kotače, Sport Touring standardno dolazi s pogonom na sve kotače. Tijekom našeg testiranja, Sport Touring Hybrid uspio je postići 60 mph za respektabilnih 7,9 sekundi. Sve verzije CR-V dolaze s kontrolom nizbrdice, koja pomaže u održavanju brzine SUV-a tijekom malih brzina, strmih ili skliskih nizbrdica. Većina modela opremljena je 18-inčnim kotačima, dok Sport ima crne. Sport Touring se ističe ekskluzivnim 19-inčnim obojenim crnim kotačima. Po prvi put, procjenjuje se da će hibridni modeli imati mogućnost vuče do 1000 funti. Iako možda ne posjeduje uzbudljive mogućnosti upravljanja koje obožavamo u Mazdi CX-50 i Volkswagen Tiguanu, novi CR-V nudi udobnu vožnju i dovoljno energije da ne bude zamoran.

About Author

Posljednje dodano

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Newsletter

Nemojte propustit

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za...

Žene izčitavog svijeta su odabrale koji je najbolji automobil u 2023 godini

"Women's World Car of the Year" je nagrada koja...

Da li su električna auta zaista bolja za okolinu

Naš cilj ovdje je da odbacimo sve zablude koje...

Najpouzdaniji Automobili u 2023. i Razlozi zašto ih Odabrati

Svijet automobila je svijet koji je konstantno u pokretu i koji se stalno mijenja a pouzdanost je postala ključni aspekt koji kupci traže...

Koja je fundamentalna razlika između benzinskih i dizelskih motora

Motori s unutarnjim izgaranjem primarni su izvor energije za vozila diljem svijeta, a dizelski i benzinski motori dva su najkorištenija tipa. Svaki motor ima...

KRITIZIRANI ZBOG PRENAPUHANIH CIJENA, ALI… / Ručak 26, ćevapi 19, a tri kugle sladoleda 7,5 kuna: Ovo čarobno mjesto u Crnoj Gori je rekorder po...

Najviše novca se potroši na neke sitnice kao što su sladoled, kafa i slično. Nije to puno, ali takvih troškova bude mnogo i onda...