10 mallih trikova s kojima ćete uvijek imati čisto auto

Neki od nas zaista paze an svoje ljubimce i održavaju ih čistima, stalno ih nešto lickaju. Ali šta kada dođu djeca u priču ili kako oni koji ne vole gubiti vrijeme na lickanje auta, kako oni treba da održavaju svoje aute čistim. Mi vam donosimo trikove uz pomoć kojih ćete stalno imati besprijekorno čisto auto.

Postavite kantu za smeće u auto

Kako biste održali čistoću i organiziranost vašeg automobila, preporučljivo je u njega postaviti kantu za smeće. Ova jednostavna radnja će vas kasnije poštedjeti gnjavaže oko skupljanja i odlaganja smeća. Smeće se lako može nakupiti u različitim dijelovima vašeg vozila, poput poda, odjeljaka, prostora za noge ili zaglaviti između prednjih sjedala i konzole. Postavljanjem posebne kante za smeće spriječit ćete širenje otpada i bacanje smeća po vašem automobilu.

Odabir vodootporne kante za smeće koja dolazi s gornjim poklopcem može biti dobar izbor. Ovaj spremnik može se objesiti na naslon za glavu prednjeg sjedala. Osnovna plastična vrećica također se može koristiti za ovu svrhu i može prikladno stati u pretinac vrata vašeg automobila. Međutim, važno je zapamtiti da uklonite posudu za smeće nakon što dosegne svoj kapacitet.

Čišćenje držača za čaše

Držači za čaše u vašem vozilu mogu postati nečisti i ljepljivi zbog prolijevanja, mrvica i vlage. Korisna tehnika za čišćenje ovih držača je uzeti prethodno korištenu čarapu i njome obrisati svu prljavštinu. Za najbolje rezultate pošpricajte čarapu višenamjenskom otopinom za čišćenje prije čišćenja.

Osim toga, moguće je zaštititi ove držače za čaše od prljanja ili lijepljenja umetanjem obloga ili silikonskih čašica. Ove silikonske čašice i obloge služe za zadržavanje curenja ili krhotina, čineći proces čišćenja znatno jednostavnijim. Sve što je potrebno je izvući ih iz držača.

Kako bi se izbjeglo nepotrebno lijepljenje, savjetuje se baciti šalice s hladnim napitcima ili kavom odmah nakon konzumiranja. Na taj ćete način spriječiti eventualno prolijevanje ili pojavu kondenzacije.

Uvijek držite osvježivače u autu

Kako biste dosljedno održavali svježinu i čistoću vašeg automobila, korištenje osvježivača zraka je optimalno rješenje. Uz ugodan miris, aroma djeluje i umirujuće na vaša osjetila, pružajući vam osvježavajuće iskustvo tijekom vožnje. Mnogo različitih marki nudi visokokvalitetne osvježivače zraka i mirise za vozila, koji su lako dostupni po razumnim cijenama. Također je važno mijenjati osvježivače zraka u redovitim intervalima kako biste osigurali da unutrašnjost vašeg automobila ostane svježa i higijenska.

Iskoristite organizatore

Bez obzira imate li djecu ili ne, prednja i stražnja sjedala vašeg automobila mogu postati prilično neorganizirana. Blatni otisci stopala, ljepljive ruke i ispuštena hrana mogu pridonijeti neredu koji je teško očistiti. Srećom, rješenje za ove probleme je jednostavno: organizator za autosjedalicu.

Stvaranje organizatora za sjedalo koji je i praktičan i učinkovit uključuje dizajniranje zasebnih odjeljaka za pohranjivanje različitih predmeta kao što su igračke, igre, grickalice, dodaci i tako dalje, koji se lako mogu objesiti na stražnje sjedalo vašeg automobila. Na taj način također možete spriječiti da se stražnja strana autosjedalice zaprlja djetetovom obućom. Ako više volite “uradi sam” projekt, možete upotrijebiti organizator za cipele da napravite vlastiti organizator za automobil. Za prednja sjedala možete koristiti pregrade s pretincima. Ovi pretinci ne samo da će smanjiti nered, već i pomoći da sve bude organizirano.

Očistite mrlje čim se nešto prolije

Uvijek je najbolje očistiti mrlju odmah nakon što se nešto prolije, jer poslije će biti teško ukloniti mrlju a veoma često i nakon čišćenja ukoliko se mrlja odmah ne ukloni zna ostati fleka, koju je poslije maltene nemoguće ukloniti.

Očistite podmetače za noge u autu

Nakupljanje prljavštine u vozilu prvenstveno se nalazi na patosnicama, uglavnom od obuće. Kada razvijate navike održavanja higijene vozila, bitno je dati prioritet činu otresanja prljavštine s ovih patosnica. To možete učiniti nakon posljednjeg putovanja ili barem jednom tjedno kako biste spriječili nakupljanje prljavštine. Na taj način možete minimizirati količinu nakupljene prljavštine na podnim prostirkama i smanjiti količinu truda potrebnog za buduće čišćenje.

Iskoristite pametno presvlake za auto

Najučinkovitija metoda za očuvanje čistoće vaših automobilskih sjedala i sprječavanje trajnih mrlja je korištenje presvlaka za sjedala. U slučaju da se ove navlake zaprljaju, lako se mogu skinuti i oprati ručno ili u perilici rublja ili odnijeti u kemijsku čistionicu. Nakon što je proces čišćenja završen, presvlake se mogu vratiti na sjedala kao i prije.

Kako biste zaštitili svoja autosjedala od krzna i blatnih šapa vašeg krznenog prijatelja, razmislite o upotrebi vodootporne presvlake za sjedalo umjesto tradicionalne presvlake za stražnje sjedalo kada putujete zajedno. Na taj način možete osigurati da vaša autosjedalica ostanu u besprijekornom stanju čak i nakon vožnje vašeg ljubimca.

Usisavajte unutrašnjost svog auta

Tijekom putovanja cestom je uobičajeno da se znatna količina otpada nakupi na podu automobila dok grickate. Kako biste osigurali da vaš automobil ostane bez prašine, prljavštine i ostataka hrane, važno ga je redovito usisavati. Barem jednom tjedno usisajte prednja i stražnja sjedala, prtljažnik i pod automobila. Usisavač s uskom mlaznicom idealan je za čišćenje vašeg automobila jer može dosegnuti svaki kutak, uključujući bočne ploče vrata i pedale. Na taj način možete jamčiti da je svaki centimetar vašeg vozila bez prljavštine i krhotina.

Lijepo organizirajte auto i držite uvijek prvu pomoć pri ruci

Putovanje sa starijim osobama, djecom ili onima koji su osjetljivi na mučninu može uzrokovati da se tijekom putovanja ne osjećaju dobro. Kako biste se pripremili za takve okolnosti, preporuča se da u svom vozilu imate komplet za hitne slučajeve koji uključuje vitalne lijekove, flastere i ORS otopine. Umjesto da te predmete razbacate po nadzornoj ploči, pobrinite se da budu uredno organizirani unutar kutije. Osim toga, preporučljivo je držati zalihe mokrih maramica nadohvat ruke u slučaju bilo kakvog povraćanja, jer to ne samo da će vas pripremiti za nepredviđene situacije, već i održati čistoću i urednost vašeg vozila.

Uklonite iz auta sve što je u tom trenutku nepotrebno

Dopuštanje nakupljanja predmeta u vašem automobilu tijekom vremena može stvoriti osjećaj nereda i neurednosti. Kako biste to izbjegli, preporuča se uspostaviti rutinu ponijeti sve svoje stvari sa sobom svaki put kad izađete iz vozila. Ovom praksom smanjit ćete količinu predmeta koje trebate prevesti kada dođe vrijeme da pospremite svoj automobil. Osim toga, koristan savjet je da ne zaboravite provjeriti ispod autosjedalica.

About Author

Posljednje dodano

Najinteresantnije stare mape svijeta

Tokom ranih faza izrade karata u Sjedinjenim Državama, kartografi...

Babilonska mapa svijeta

Izuzetna karta iz antičkih vremena koja prikazuje svijet Mesopotamije. U...

IZBACITE SAV VOSAK IZ UŠIJU JEDNOSTAVNO I BEZBOLNO, BEZ ŠTAPIĆA ZA UŠI!

Dr. Gill D., priznati pedijatar iz Sjedinjenih Država, svojom...

ZLATNA PRAVILA SA TIBETA U KOJIMA SE KRIJE KLJUČ SREĆE: Uradite li ovo, izgledaćete PAMETNIJE, a život će postati LAKŠI

Smjernice za postizanje zadovoljstva iz Tibeta sadrže tajnu za...

Newsletter

Nemojte propustit

Najinteresantnije stare mape svijeta

Tokom ranih faza izrade karata u Sjedinjenim Državama, kartografi...

Babilonska mapa svijeta

Izuzetna karta iz antičkih vremena koja prikazuje svijet Mesopotamije. U...

IZBACITE SAV VOSAK IZ UŠIJU JEDNOSTAVNO I BEZBOLNO, BEZ ŠTAPIĆA ZA UŠI!

Dr. Gill D., priznati pedijatar iz Sjedinjenih Država, svojom...

ZLATNA PRAVILA SA TIBETA U KOJIMA SE KRIJE KLJUČ SREĆE: Uradite li ovo, izgledaćete PAMETNIJE, a život će postati LAKŠI

Smjernice za postizanje zadovoljstva iz Tibeta sadrže tajnu za...

10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA ZA RUČAK: Ne prže se na ulju, prave se za 15 minuta i drže sitim ceo dan

Salata od kinoe i povrća: Da biste napravili jelo od...

Najinteresantnije stare mape svijeta

Tokom ranih faza izrade karata u Sjedinjenim Državama, kartografi su koristili pametnu taktiku da zaštite svoj rad: strateški bi uključili fiktivne gradove u svoje...

Babilonska mapa svijeta

Izuzetna karta iz antičkih vremena koja prikazuje svijet Mesopotamije. U ovoj ploči nije samo natpis klinopisom, već i izvanredan prikaz mesopotamskog svijeta. Pozicioniran u srcu...

IZBACITE SAV VOSAK IZ UŠIJU JEDNOSTAVNO I BEZBOLNO, BEZ ŠTAPIĆA ZA UŠI!

Dr. Gill D., priznati pedijatar iz Sjedinjenih Država, svojom stručnošću pruža dragocjene savjete na svojoj web stranici za sve one koji se suočavaju s...